4 320 de persoane, supuse screeningului în punctele de trecere a frontierei R. Moldova. Niciun caz de COVID-19 nu a fost înregistrat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

4 320 de persoane, supuse screeningului în punctele de trecere a frontierei R. Moldova. Niciun caz de COVID-19 nu a fost înregistrat

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei R. Moldova fluxul de persoane a constituit 4 320 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 2 440 traversări persoane, dintre care 1 226 treceri la frontiera moldo-română, 796 treceri la frontiera cu Ucraina şi 418 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leuşeni – 912 traversări persoane;
PTF Otaci –  476 traversări persoane;
PTF Tudora – 177 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chişinău - 418 traversări persoane (curse charter Londra, Moscova);
PTF Giurgiuleşti-Galaţi - 158 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, poliţiştii de frontieră au înregistrat o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, dar şi un conaţional a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 4 320 de persoane şi completate 2 440 de fişe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip Covid-19.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în ţară au fost înregistraţi 341 de conaţionali, repatriaţi din Polonia, tranzitând Ucraina.

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 218 apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliţia de Frontieră aminteşte că, în baza deciziei autorităţilor naţionale competente şi în coordonare cu structurile de frontieră şi vamale din România şi Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise. Din 29 mai a.c. şi-au reluat activitatea şase puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina:
PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe (rutier/internaţional);
PTF Ocniţa - Sokireanî (rutier/internaţional);
PTF Larga - Kelmenţî (rutier/fero/internaţional);
PTF Criva - Mamaliga (fero/internaţional);
PTF Basarabeasca - Serpniovo (fero/internaţional);

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:
- Giurgiuleşti-Galaţi, rutier – Giurgiuleşti-Reni, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Leuşeni-Albiţa, rutier;
- Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier.

Similare
RECOMANDĂRI