40 de profesori de informatică din R. Moldova participă la cursuri organizare de experţi coreeni
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

40 de profesori de informatică din R. Moldova participă la cursuri organizare de experţi coreeni

40 de profesori de informatică din Republica Moldova participă începând de astăzi la cursuri de instruire la distanţă organizate de experţi ai Oficiului Special Guvernamental pentru Educaţie al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

Cursurile se vor desfăşura în perioada 26-28 octombrie şi vor dura câte 6 ore pe zi. În total cursurile au durata de 45 ore şi vor conţine module cu referire la: limbaje de programare vizuală (scratch); programarea cu microbit; Inteligenţa artificială şi programarea logică; Big Data. De asemenea, formatorii şi specialiştii coreeni vor prezenta profesorilor din ţara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum şi metode de integrare a tehnologiilor informaţionale în sistemul educaţional, în special în cel de la distanţă.
 
Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov a fost prezent la evenimentul de lansare a cursurilor, unde a mulţumit partenerilor coreeni pentru tot suportul acordat sistemului educaţional din ţara noastră.
 
„Formările pe care ni le oferiţi şi-au demonstrat sustenabilitatea din 2015 şi până în prezent. Sunt sigur că şi aceste cursuri de formare vor fi benefice pentru cadrele didactice din Republica Moldova şi vreau să vă mulţumesc pentru tot suportul pe care ni l-aţi oferit, inclusiv pentru tehnica de calcul donată, atât de necesară pentru educaţia de la distanţă în condiţiile provocate de virusul Covid-19”, a declarat ministrul Igor Şarov.
 
La rândul său, Park Juyong, vice-preşedinte al Oficiului Special Guvernamental pentru Educaţie al Provinciei Jeju din Republica Coreea, şi-a exprimat speranţa că aceste cursuri îi vor ajuta pe profesorii din Republica Moldova să acumuleze experienţă şi noi perspective asupra instruirii IT şi online.
 
Cursurile de instruire sunt organizate în baza Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul Special Guvernamental pentru Educaţie al Provinciei Jeju din Republica Coreea şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
 
Amintim că în baza aceluiaşi Memorandumului în toamna anului 2018 Centrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie, a fost dotat cu un sistem performant pentru videoconferinţe, oferit de Oficiul Special Guvernamental pentru Educaţie al Provinciei Jeju din Coreea de Sud. 
 
Acordul mai prevede donarea anuală a câte 150 de computere pentru dotarea instituţiilor de învăţământ general din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI