500 de copii vor beneficia de materiale educaţionale şi echipamente sportive, suport oferit de Parteneriatul Global pentru Educaţie prin intermediul UNICEF
Vizualizari:

500 de copii vor beneficia de materiale educaţionale şi echipamente sportive, suport oferit de Parteneriatul Global pentru Educaţie prin intermediul UNICEF

500 de copii vor beneficia de cărţi de poveşti, jocuri logice şi de creativitate, precum şi echipamente sportive. Iniţiativa este parte a unui suport în valoare de 70 de mii de dolari acordat de către Parteneriatul Global pentru Educaţie şi UNICEF Moldova, care presupune procurarea a 80 de unităţi de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preşcolari şi elevii ciclului primar şi organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educaţiei parentale la distanţă.

Ministrul Igor Şarov a mulţumit reprezentanţilor Parteneriatului Global pentru Educaţie şi UNICEF Moldova pentru suportul acordat sistemului educaţional din Republica Moldova.„Şcoala nu este doar o instituţie care oferă cunoştinţe, ea mai oferă şi acces la servicii şi protecţie copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin. Începând cu 1 iunie, copiii sunt în vacanţă. Însă familiile nu trebuie să se simtă neputincioase în faţa pandemiei. Aceste materiale educaţionale sunt un suport important pentru familiile, ale căror copii nu au cărţi şi jucării”, a subliniat  oficialul.
 
Desiree Jongsma, Reprezentantă de Ţară UNICEF în Moldova a afirmat că această acţiune dă startul unui şir de activităţi care vin să sprijine copiii pe perioada vacanţei şi să le ofere oportunităţi de participare şi dezvoltare. „Prin intermediul acestei acţiuni, lansăm o chemare către toţi partenerii să sprijine şi să promoveze activităţi pentru copii de toate vârstele care sunt într-o altfel de vacanţă din cauza condiţiilor create de pandemie.”
 
Menţionăm că materialele educaţionale şi echipamentele sportive în valoare totală de peste 300 de mii de lei  vor fi puse la dispoziţia preşcolarilor şi copiilor din clasele primare prin intermediul serviciilor de asistenţă psihopedagogică.
 
Similare
RECOMANDĂRI