Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandr Stoianoglo: Cea mai mare provocare pentru procurorul general, la un an de mandat, este dosarul Furtului Miliardului

Cea mai mare provocare pentru procurorul general, la un an de mandat, este dosarul Furtului Miliardului. Alexandr Stoianoglo a promis astăzi, într-un briefing că, în scurt timp, va prezenta rezultatele investigaţiei. Procurorul general a prezentat şi bilanţul instituţiei pe 2020. Discursul său nu a fost lipsit de huiduieli.

„În calitatea mea de procuror general, vă garantez că, pe durata mandatului meu nu a fost pornit nici un dosar la comandă şi nici o persoană, nici un grup de interese nu a fost în stare să influenţeze luarea vreunei decizii în Procuratură.Timp de un an, nici o persoană nu mi s-a adresat pentru a interveni favorabil pe vreun dosar.Toate deciziile au fost luate strict reieşind din procedurile legale”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Dosarul Furtului Miliardului a fost şi rămâne marea provocare. Procurorul general susţine că s-au reparat greşelile din anchetele anterioare iar rezultatul investigaţiei va fi prezentat cât de curând.

„În urma cercetărilor am stabilit că principalul coordonator şi beneficiar al furtului miliardului este cetăţeanul Plahotniuc, căruia i-a fost înaintată învinuirea pe mai multe capete de acuzare, fiind arestat, în lipsă, şi anunţat în căutare. Anul care vine va fi determinant, în care vom prezenta deznodământul întregii scheme la care am muncit intens, reparând greşelile şi falsurile intenţionate ale celor care, ani la rând, au mimat investigaţiile pe acest dosar şi, respectiv, reorientând ancheta pe o traiectorie corectă”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Există dubii în societate despre traiectoria corectă a justiţiei şi preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat recent că a sesizat o lipsă de progres în dosarele de rezonanţă.

„Unul din principiul organelor de activitatea Procuratură este colaborarea cu alte instituţii ale statului. Noi suntem gata să ne întâlnim cu doamna preşedinte şi să îi prezentăm toate informaţiile cu activitatea organelor de procuratură. Sunt sigur că după aceasta părerea doamnei preşedinte va fi schimbată”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost învestit în funcţia de procuror general pe 29 decembrie 2019, după o selecţie a Consiliul Superior al Procurorilor aprobată de preşedintele Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI