Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul Daniel Ioniţă: Nu putem accepta mesaje denigratoare la adresa României

Excelenţa sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova România, a declarat că România nu acceptă mesaje denigratoare la adresa ei. Declaraţia a fost făcut după întâlnirea de astăzi cu premierul Ion Chicu. Şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău a primit şi o copie a declaraţiei Ministerul Român al Afacerilor Externe, care condamnă afirmaţiile recente ale premierului Ion Chicu.

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Nu putem accepta şi mi-am exprimat totatul dezacord cu anumite afirmaţii din declaraţia respectivă. Nu putem accepta mesaje denigratoare la adresa României. De altfel, i-am prezentat domnului prim-ministru şi o copie a mesajului, a declaraţiei de presă emisă de Ministerul Român al Afacerilor Externe în contextul postării domnului prim-ministrul Ion Chicu”.

Declaraţia diplomatului român vine după întrevederea cu premierul Ion Chicu, unde au fost puse în discuţie recentele afirmaţii la adresa României.


ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Am ţinut să-i exprim Domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat şi apreciat unul din comentariile mele pe reţelele de socializare, care în opinia mea în mod absolut neîntemeiat şi eronat a fost catalogat drept denigrător în adresa României. Am tot respectul şi admiraţia pentru poporul român, care, ca şi cetăţenii din Republica Moldova, merită o viaţă cu mult mai bună”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de facebook.


Deputatul român Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti prin care a cerut să fie retrasă cetăţenia română deţinută de Ion Chicu. Vă remintim că premierul a transmis un mesaj dur la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan, după ce oficialul român a declarat că "Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor".
 
Similare
RECOMANDĂRI