Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul UE condamnă comportamentul conducerii R. Moldova care nu respectă regulile epidemiologice

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova condamnă comportamentul conducerii Republicii Moldova, care neglijează regulile epidemiologice. Reacţia vine după ce premierul Ion Chicu a organizat nunta fiului său, cu mulţi invitaţi, iar preşedintele Igor Dodon a fost surprins recent într-o şcoală fără mască şi fără a păstra distanţa fizică faţă de copii. Excelenţa sa Peter Michalko a declarat că este nevoie de mai multă disciplină din partea autorităţilor pentru a ţine sub control pandemia.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat că cei din conducere trebuie să fie un exemplu puternic pentru populaţie pentru a respecta cu stricteţe regulile de protecţie epidemiologică. În condiţiile în care, pentru a preveni răspândirea virusului, doar Uniunea Europeană a oferit 26 de milioane de euro.

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, Ambasadorul UE în Republica Moldova: „Neapărat este important că trebuie să fie dat exemplu şi să existe un semnal puternic din partea autorităţilor, liderilor despre necesitatea de a respecta măsurile de protecţie, fără asta oamenii nu înţeleg în mod potrivit importanţa şi vedem că are loc incorecta apreciere a acestei situaţii şi riscuri”.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a descoperit 58 de cazuri în care preşedintele Igor Dodon a încălcat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Valoarea totală a amenziilor ar fi de un milion şi jumătate de lei, însă Poliţia nu a dat nicio sancţine preşedintelui. Deputatul Dumitru Alaiba insistă pe aplicarea legii şi a expediat o plângere la Ministerul de Interne.
Similare
RECOMANDĂRI