ANSP reacţionează la declaraţiile lui Alexandru Slusari privind rezultatul testului la COVID-19 al unei angajate a fracţiunii Platforma DA
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

ANSP reacţionează la declaraţiile lui Alexandru Slusari privind rezultatul testului la COVID-19 al unei angajate a fracţiunii Platforma DA

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) susţine că testul despre care a vorbit reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, nu a fost efectuat în laboratorul instituţiei, dar într-un laborator privat. „Laboratorul ANSP nu poartă răspundere pentru rezultatele testelor care nu se încadrează în criteriile definiţiei de caz”, susţine Agenţia.

„Totodată, susţinem că, indiferent de rezultatul testului, persoana care a fost în contact cu un caz suspect, sau confirmat COVID-19 trebuie să stea izolat 14 zile, iar interpretarea rezultatelor se efectuează doar de către medicul specialist, în corelare cu simptomele clinice, situaţia epidemiologică şi criteriile de prelevare a probelor. Cu regret, constatăm că în loc să îşi exercite sarcinile şi atribuţiile de serviciu, unii politicieni preferă să lanseze declaraţii iresponsabile, fără argumente, în adresa instituţiilor care lucrează cu devotament”, susţine instituţia citată de radiochisinau.md. 

Amintim că Alexandru Slusari a anunţat că testul repetat la COVID-19 al angajatului fracţiunii parlamentare a formaţiunii este negativ. „Public cerem de la Ministerul Sănătăţii pornirea anchetei pe acest caz. Încă odată atragem atenţia că prelevarea testului în laboratorul ANSP a avut loc cu încălcarea ordinului Ministerului Sănătăţii”, a spus Slusari. 

Parlamentul a anunţat până acum că trei angajaţi şi doi deputaţi sunt infectaţi cu COVID-19. 

 
Similare
RECOMANDĂRI