Aproape 2% din numărul total al călătorilor plătesc electronic în troleibuzele din Chişinău
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape 2% din numărul total al călătorilor plătesc electronic în troleibuzele din Chişinău

Circa 219 mii de pasageri au preferat să plătească cu cardul bancar sau cu telefonul mobil în troleibuzele din capitală de la lansarea proiectului-pilot, în martie anul curent, şi până pe 14 octombrie, potrivit datelor Regiei Transport Electric Chişinău. Felicia Rusu, purtătorul de cuvânt al RTEC, a precizat într-un răspuns pentru IPN că este vorba de 1,88% din numărul total al călătorilor.

Proiectul-pilot de aplicare a sistemului de taxare electronică în transportul public municipal a  fost lansat pe şase linii de troleibuz. Pe rutele 22, 23, 24, 30,10 şi 32.

Intervievaţi de IPN, mai mulţi călători au spus că ar prefera să plătească electronic pentru serviciile de transport public, dar obişnuiesc să o facă în modul tradiţional pentru că sistemul nu este disponibil în toate troleibuzele, nici chiar pe rutele implicate în proiect, şi niciodată nu ştii cum vei putea plăti. Iar dacă îţi pregăteşti banii pentru bilet din staţie, nu mai schimbi modalitatea de plată în ultimul moment. Alţi călători au spus că nu vor să folosească cardul bancar în troleibuz din motive de siguranţă, dar ar opta pentru tichete sau abonamente electronice, dacă ar exista o asemenea posibilitate.

La lansarea proiectului-pilot, autorităţile municipale anunţau că, după o perioadă de şase luni, vor prezenta rezultatele acestuia şi vor lua o decizie legată de plăţile în continuare pentru  serviciile de transport public. Deocamdată acest lucru nu a fost făcut.
Similare
RECOMANDĂRI