Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au fost reluate examenele pentru obţinerea permisului de conducere auto, după aproape trei luni de pauză

Agenţia Servicii Publice a reluat examenele pentru obţinerea permisului de conducere auto. În faţa secţiei de calificare a conducătorilor auto din Chişinău a fost, astăzi, înghesuială. Pentru că suntem în plină pandemie de coronavirus, înainte de a intra la examen atât candidaţii, cât şi examinatorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile şi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie.

După aproape trei luni de pauză, Serviciul de înmatriculare a transportului auto şi calificare a conducătorilor auto şi-a reluat activitatea. În faţa instituţiei din Chişinău, zeci de candidaţi la obţinerea permisului au stat la coadă pentru a susţine examenul. Cei mai mulţi dintre ei purtau măşti şi mănuşi de protecţie dar nu prea respectau distanţa fizică.

"Am venit să susţine examenul şi am susţinut, poligonul. Vă văd fără mască, v-au permis fără mască la examen? Nu, nu, nu, cu mască, acum am scos-o. Care au fost condiţiile să intraţi în maşină? Da, mască şi mănuşi obligatoriu. Ne autoizolăm, ne protejăm, pentru că infecţia e greu să o treci dacă te îmbolnăveşti. Cu atât mai mult că suntem foarte mulţi", au spus candidaţii la susţinerea probelor. 

VLADIMIR RĂILEAN, şef, Departamentul de calificare a conducătorilor auto: "Sunt aplicate menţiuni, la intrare se verifică termometria tuturor persoanelor care intră. Nu se admitre intrarea persoanelor fără mască, mănuşi, atât în sala de examinare cât şi în vehiculele de examinare".

Pentru reducerea riscului de răspândire a infecţiei, agenţia a modificat desfăşurarea examenului.

VLADIMIR RĂILEAN, şef, Departamentul de calificare a conducătorilor auto: "Serviciul la proba teoretică a fost extins pe toată ziua, dar serviciul la proba practică la categoria B a fost divizat în poligon programare prealabilă şi urgentă şi programare prealabilă şi urgentă trafic. Persoanele care se programează la proba practică trafic, merg direct la trafic. Cele care sunt programate la poligon iniţial, dacă promovează proba practică poligon, ulterior, în aceeaşi zi sunt preluate la proba practică trafic. Ele nu urmează să facă o programare din nou". 

Unii dintre cei care doresc să obţină permisul de conducere spun că trebuiau să fie de mult în posesia acestui act, dar pandemia le-a dat peste cap toate planurile.

"Am dat proba teoretică în decembrie, după care am fost probramată la proba practică. Am susţinut poligonul pe 7 martie şi am intrat în carantină. Pe 7 aprilie am fost programată la poligon şi deja s-a amânat înscrierea.  M-am programat pe data de două, ieri m-am programat şi pe astăzi era liber la ora 8 dimineaţa", au afirmat candidaţii. 

Serviciul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere şi-a sistat activitatea pe 18 martie, după ce Parlamentul a instituit starea de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Obţinerea permisului de conducere costă 320 de lei, iar actul este eliberat într-o lună, timp în care proaspătul şofer poate conduce pe baza unei dovezi temporare.     
Similare
RECOMANDĂRI