Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Carabinierii din Republica Moldova îşi vor spori capacităţile profesionale, ghidaţi de Jandarmii din Galaţi, România

Carabinierii din Republica Moldova îşi vor spori capacităţile profesionale, ghidaţi de Jandarmii din Galaţi, România. Totul face parte dintr-un proiect al Uniunii Europene, menit să îmbunătăţească nivelul de pregătire al personalului celor două structuri.

În cadrul proiectului, lansat la Cahul, va fi elaborată o procedură de intervenţie comună a ambilor parteneri din Republica Moldova şi România. Mai mult, pe durata acestuia, va fi organizat un exerciţiu comun, ce va avea loc în judeţul Galaţi, pentru ca cele două structuri de ordine publică să-şi sincronizeze tehnicile şi tacticile de intervenţie pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice în context transfrontalier.

ŞTEFAN PAVLOV, comandant, Inspectoratul General de Carabinieri al MAI, Republica Moldova: "Este un proiect foarte important in contextul ca La sfarsitul lunii decembrie nu vom mai avea militari in termen, doar in contract, iar in acest context este foarte important".

ION MANOLE, directorul Asociaţiei "Promo-LEX": "România este granita de Este a UE. Aceasta experienta este are o valoare adaugata si RM poate prelua experiente bune, avansate de la colegii UE".

Proiectul mai prevede dotarea Inspectoratului General de Carabinieri şi Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean Galaţi cu echipamente speciale de intervenţie şi transport. Costul proiectului este de 330 de mii de euro, bani oferiţi de Uniunea Europeană.
Similare
RECOMANDĂRI