Care sunt ţările în care pot călători cetăţenii Republicii Moldova şi în care există restricţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Care sunt ţările în care pot călători cetăţenii Republicii Moldova şi în care există restricţii

Cetăţenii Republicii Moldova care vor să plece în Ucraina sau România trebuie să ţină cont că, la intrarea în ambele ţări, se păstrează regimul de autoizolare pentru 14 zile.

Mai mult, intrarea şi aflarea pe teritoriul Ucrainei este permisă cetăţenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliţei de asigurare care acoperă cheltuielile legate de tratarea COVID-19, transmite IPN cu referire la datele privind accesul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul altor state, actualizate pe 3 iulie.

Intrarea în Bulgaria a cetăţenilor statelor terţe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă până la 15 iulie, inclusiv cu scop de tranzit.

În schimb, autorităţile Turciei au anulat interdicţiile de intrare şi ieşire de pe teritoriul ţării pentru cetăţenii străini (excepţie face hotarul terestru cu Iran). Astfel, cetăţenii Republicii Moldova pot intra în Turcia pe cale terestră, maritimă şi aeriană. Zborurile dintre Republica Moldova şi Republica Turcia au fost reluate din  data de 1 iulie. Pasagerii aeronavelor sunt obligaţi să poarte mască în timpul aflării în aeronavă şi la aeroport.

Cetăţenii moldoveni pot călători în Cehia doar în cazul în care deţin viză de lung sejur, permis de şedere temporar sau permanent, un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgenţă (17 mai 2020).

De asemenea, la intrare este necesară prezentarea unui certificat privind testul COVID-19 negativ sau urmează să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Călătoriile în scop turistic sau vizite de scurtă şedere pentru cetăţenii moldoveni nu sunt posibile în acest moment.

În cazul Franţei, restricţiile de călătorie sunt menţinute şi după data de 1 iulie. Excepţie prezintă persoanele cu titlu de sejur francez sau cu contract de muncă, de chirie şi asigurare medicală, studenţii înregistraţi la studii, persoanele care urmează tratament medical.

În Germania, cetăţenii moldoveni pot călători doar dacă există motive întemeiate care urmează a fi certificate la intrarea în ţară. Şi anume, dacă au permis de şedere/domiciliu legal; contract de muncă în domenii vitale precum cel al sănătăţii, industria alimentară, transport de mărfuri etc.

Autorităţile italiene au prelungit din 1 iulie restricţiile de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetăţenii moldoveni. Cetăţenii Republicii Moldova care deţin un permis de şedere/reşedinţă, contract de muncă sau au motive serioase legate de sănătate, pot intra în Italia cu respectarea anumitor condiţii. Ei trebuie să furnizeze transportatorului o declaraţie pe proprie răspundere în care specifică în detalii motivele călătoriei (legate de sănătate, muncă sau urgenţă absolută sau revenirea la domiciliu, reşedinţă sau locuinţă). De asemenea, trebuie să indice locul în care va petrece cele 14 zile de autoizolare. Călătoriile în scopuri turistice nu sunt permise.

Autorităţile israeliene au anunţat relaxarea treptată a măsurilor pentru ieşirea din carantină începând cu 4 mai şi până la 1 august. Deocamdată se menţine interdicţia de intrare a cetăţenilor străini pe teritoriul Statului Israel, până la 1 august.

Restricţiile de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost prelungite până la data de 1 august.
 
Similare
RECOMANDĂRI