Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei 1,5 milioane de euro, ascunşi într-un camion şi confiscaţi la Vama Leuşeni, au ajuns în conturile statului

Cei 1,5 milioane de euro, ascunşi într-un camion şi confiscaţi la Vama Leuşeni, au ajuns pe contul statului. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de ofiţerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Şoferul camionului care a încercat să introducă banii ilegal în ţară a fost trimis în judecată. Bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare.

EMIL GAITUR, ofiţer de presă PCCOCS: "Mijloacele băneşti pe care şoferul camionului încercase să le introducă ilegal în Republica Moldova sunt acum pe contul trezorerial al statului, iar dacă instanţa va decide confiscarea lor, vor fi valorificaţi în folosul statului. Cât priveşte cetăţeanul care anterior a declarat că i-ar aparţine, acesta este cercetat în continuare în calitate de bănuit".

La o lună după ce Serviciul Vamal a găsit banii ascunşi într-un TIR, o persoană plecată de mai mult timp în Marea Britanie, pe numele său Adriano Dulgher, a apărut în spaţiul public şi s-a declarat proprietarul banilor. El a susţinut că din cauza noului coronavirus nu a putut să ajungă în Republica Moldova la timp, pentru a declara banii, dar nici nu a explicat de ce a ascund peste 1,5 milioane de euro într-un camion. În acest dosar de contrabandă, Adriano Dulgher are statut de bănuit. Cât priveşte şoferul camionului, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat că a terminat urmărirea penală şi a trimis dosarul în instanţă. Bărbatul are 36 de ani şi este din Chişinău. Este bănuit de tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor. În ceea ce priveşte beneficiarul şi organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigaţiile continua în parteneriat cu Serviciul Vamal. Pe lângă cei 1,5 milioane de euro, oamenii legii au mai găsit în camion şi alte bunuri nedeclarate printre care un utilaj folosit la tăierea hârtiei şi cartonului. Atfel că suma totală în dosar depăşeşte un milion şi 650 mii euro. Şoferul camionului este în arest la domiciliu şi riscă până la 10 ani de închisoare cu confiscarea bunurilor de contrabandă.
Similare
RECOMANDĂRI