Cimitirele din Chişinău vor fi închise de Paştele Blajinilor
Vizualizari:

Cimitirele din Chişinău vor fi închise de Paştele Blajinilor

Sâmbătă, duminică şi luni cimitrile pe tot teritoriul municipiului Chişinău vor rămâne închise, conform deciiei de astăzi a Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Ceban care, într-o postare pe Facebook, a menţionat că decizia este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creştere.

Primarul Ion Ceban a precizat că, potrivit statiisticii, doar în Cimitirul Sf. Lazăr din Chişinău sunt 280.000 de morminte.

„Dacă cel puţin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condiţiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sunt în creştere”, a scris Ion Ceban.

Edilul Chişinăului a mai menţionat că, mai mult decât atât,  dacă cei prezenţi îşi vor împărţi pomeni, riscul este extrem de mare.

„Asta în contextul în care, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sunt echipaţi, iar instituţiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi”, a scris primarul pe Facebook.

Similare
RECOMANDĂRI