Cimitirele din municipiul Chişinău vor fi deschise pe 7 şi 8 iunie, însă va fi interzis consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice
Vizualizari:

Cimitirele din municipiul Chişinău vor fi deschise pe 7 şi 8 iunie, însă va fi interzis consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice

Cimitirele din municipiul Chişinău vor fi deschise în zilele de 7-8 iunie pentru ca cetăţenii, zile în care a fost transferat Paştele Blajinilor, însă au fost impuse unele restricţii. Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău a aprobat o hotărâre în acest sens.

Astfel, accesul persoanelor va fi permis cu portul obligatoriu de măşti de protecţie şi cu respectarea măsurilor de protecţie.

De asemenea, se interzice consumul de produse alimentare şi a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Totodată, se interzice desfăşurarea comerţului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unităţile de comerţ existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecţiei COVID-19.

Anterior, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică a declarat că, în calitate de epidemiolog, nu este de acord cu decizia autorităţilor de permite desfăşurarea Paştelui Blajinilor şi accesul cetăţenilor în cimitire, subliniind că aceste două zile pot afea un efect de explozie. 
 

Directorul ANSP face apel către cetăţeni să NU meargă la cimitire de Paştele Blajinilor: „Efectul poate fi unul de explozie”


De asemenea, amintim că în weekendul următor, dar şi luni, 8 iunie, transportul public în municipiul Chişinău va fi sistat. De asemenea, transportul public nu va activa în zilele de 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 şi 28 iunie 2020.
 
Similare
RECOMANDĂRI