Cinci bărbaţi din Taraclia, suspectaţi de contrabandă cu alcool etilic şi ţigări
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Cinci bărbaţi din Taraclia, suspectaţi de contrabandă cu alcool etilic şi ţigări

Un caz de contrabandă cu alcool etilic şi produse de tutungerie în Ucraina, transportate prin culoarul verde de la hotarul de sud al Moldovei, a fost cercetat în această săptămână. Suspecţii, care ar avea această activitate de mai mulţi ani, sunt cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28-49 de ani, toţi originari din oraşul Taraclia.

În baza probelor acumulate, au fost iniţiate un şir de percheziţii la domiciliile figuranţilor, în municipiul Chişinău şi oraşul Taraclia. Astfel, au fost depistate şi ridicate câteva mii de euro (a căror provenienţă urmează a fi identificată),  precum şi peste 20 de vase de diferite volume, cu capacitatea totală de o tonă. În unul din aceste vase, cu capacitatea de 600 litri, se conţinea o substanţă lichidă, care după miros era similară alcoolului etilic, destinat contrabandei.
 
 Au mai fost ridicate arme de diferite tipuri (unele dintre ele deţinute ilegal), produse din tutungerie, dar şi alte obiecte relevante pentru cercetarea faptei, a căror apartenenţă urmează a fi verificată.

Actualmente, suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Fapta este investigată prin prisma infracţiunii de contrabandă, care potrivit Codului Penal se sancţionează cu închisoare de la 3 la 10 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI