Condiţii de călătorie în Ucraina: Republica Moldova a fost inclusă în lista ţărilor din „zona verde”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Condiţii de călătorie în Ucraina: Republica Moldova a fost inclusă în lista ţărilor din „zona verde”

Ucraina a inclus Republica Moldova pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut, zona verde. Despre acest lucru a anunţat Ambasada R. Moldova în Ucraina.

"Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să fie amplasaţi în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19 . Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetăţenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) şi a poliţei de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 şi/sau costurile privind cheltuielile de carantină".

În cazul apariţiei unor situaţii problematice cetăţenii R. Moldova sunt îndemnaţi să apeleze serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la tel.: +380-44-521-22-79 sau email: [email protected] În cazuri excepţionale se va apela linia telefonică de urgenţă a Ambasadei + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv WhatsApp şi Viber).
Similare
RECOMANDĂRI