Vizualizari:

COVID-19. Iohannis: România ar putea primi la începutul anului viitor prima tranşă de vaccin, un milion de doze

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat joi Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, iar la ieşire a făcut declaraţii de presă în care a anunţat că în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost aprobată strategia de vaccinare.

Strategia de vaccinare anti-COVID, cu toţi paşii necesari pentru imunizarea a milioane de români, a fost aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Şeful statului dă asigurări că vor fi folosite doar vaccinuri sigure, iar imunizarea va fi voluntară şi gratuită. Prima tranşă, de un milion de doze, ar putea ajunge în ţară la începutul anului viitor.

"În şedinţa extraordinară a CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus", a anunţat şeful statului, după ce a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.

Iohannis a arătat că este foarte posibil ca, la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, adică aproximativ 1 milion de doze.

Preşedintele a subliniat din nou că primele vaccinate vor fi cadrele medicale şi persoanele aflate în grupele de risc şi a dat din nou asigurări că vaccinarea este voluntară, sigură şi eficientă.

Aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european, a precizat Klaus Iohannis.

Amintim, mai mulţi politicieni, dar şi Ambasadorul României la Chişinău au declarat că o parte din vaccinurile pe care le va obţine România vor fi donate Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI