COVID-19 R. Moldova: Grădiniţele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19 R. Moldova: Grădiniţele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată

Grădiniţele vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată. Directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună susţine că în prezent, redeschiderea acestor instituţii este prematură din cauza epidemiei. Acest lucru se va întâmpla atunci când trendul contaminărilor va fi în scădere.

"Eu vreau ca părinţii să înţeleagă un lucru. Dacă vom relua activitatea unei grădiniţe şi acolo vom introduce caz de infecţie, asta nu o să o ierte nimeni, în primul rând, părinţii, care, astăzi, insistă să redeschidem grădiniţele. Lucrurile se vor întâmpla cu certitudine. Ca şi părinte trebuie să-mi asum responsabilitatea că ducându-mi copilul în grădiniţă pe fundalul creşterii numărului de cazuri , eu risc ca copilul meu să infecteze", a spus Nicolae Furtună, citat de radiochisinau.md.

Asociaţia “Părinţi Solidari” a lansat o petiţie în adresa autorităţilor prin care solicită redeschiderea grădiniţelor, deoarece o bună parte din părinţi, care au revenit la muncă, nu au cu cine să-şi lase copiii preşcolari. Autorii petiţiei solicită şi îndemnizaţiei sau suport financiar în mărime de cel puţin 50 la sută din salariu pentru părinţii cu copii de vârstă preşcolară, pe toată perioada nefuncţionării grădiniţelor. Totodată, ei solicită un suport financiar echivalent cu coşul minim de consum pentru părinţii cu copii preşcolari, care şi-au pierdut locul de muncă, pentru toată perioada de declarare a stării de urgenţă, cât şi post stare de urgenţă, până la deschiderea instituţiilor preşcolare.

La o zi de la lansarea petiţiei, aceasta a fost semnat, deja, de peste 1500 de părinţi.

Similare
RECOMANDĂRI