CSP a decis. Adunarea Generală a Procurorilor va avea loc în data de 1 iulie
Vizualizari:

CSP a decis. Adunarea Generală a Procurorilor va avea loc în data de 1 iulie

Adunarea Generală a Procurorilor va avea loc în data de 1 iulie. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a hotărât să organizeze întrunirea imediat ce expiră starea de urgenţă.

Preşedintele CSP, Angela Motuzoc, a declarat că organizarea Adunării este necesară deoarece la începutul lunii august expiră mandatele procurorilor din cadrul colegiilor aflate în subordinea CSP, scrie Bizlaw.md.

Angela Motuzoc a precizat că în cazul în care Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică va hotărî că starea de urgenţă trebuie să fie prelungită, CSP se va confoma şi va modifica data Adunării.

Potrivit proiectului ordinii de zi, aprobat de CSP, procurorii prezenţi la Adunare urmează să participe la:

  • alegerea membrilor în Comisia de alegeri şi în Comisia de examinare a contestaţiilor;
  • alegerea membrilor procurori şi a supleanţilor acestora în Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor şi în Colegiul de disciplină şi etică.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, fiecare colegiu din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor este constituit din şapte membri: cinci sunt aleşi de Adunarea Generală a Procurorilor din rândul procurorilor, iar doi sunt aleşi de către Consiliul Superior al Procurorilor, prin concurs public, din rândul reprezentanţilor societăţii civile.

Sunt consideraţi aleşi membri ai colegiului primii cinci procurori care au acumulat cel mai mare număr de voturi la Adunarea Generală a Procurorilor. Următorii procurori de pe lista candidaţilor care au acumulat cel mai mare număr de voturi suplinesc funcţiile vacante în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulat.

Similare
RECOMANDĂRI