Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Decis de CMC: Barierele şi limitatoarele de acces instalate ilegal în Chişinău vor fi scoase până la sfârşitul lunii septembrie

Barierele şi limitatoarele de acces instalate ilegal în Chişinău vor fi scoase până la sfârşitul lunii septembrie. Decizia a şi fost votată de consilieri municipali pentru a permite accesul pompierilor şi ambulanţelor în toate spaţiile publice sau private.

Curţile blocurilor de locuit de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt inundă cu tot soiul de bariere improvizate de localnici. Sunt peste 10 bariere în doar două curţi. Oamenii spun că sunt nevoiţi să instaleze astfel de limitoare pentru că nu au unde să-şi parcheze automobilele în timpul zilei.

"Este normal. Pentru ca oamenii străini să nu intre în curţile oamenilor. În special că aici este piaţa şi înainte fără limitoare de acces era un haos." 

Autorităţile spun că barierele ilegale împiedică accesul maşinilor de urgenţă. 

"Cineva se găseşte să deschidă poarta mă gândesc eu." 

Decizia de scoate barierele nu a fost lipsită de scandal la Primărie. Unii consilieri spun că se vor irosi bani aiurea din buget  pentru că oamenii vor reinstala din nou barierele. Unii au propus  amenzi dar idea nu a fost susţinută de majoritate. 

VALERI KLIMENCO, consilier "Partidul Politic Şor": "Vom cheltui sute de mii de lei anual, dacă nu milioane, ca să luptăm cu acest obicei al moldovenilor şi nu dacă nu-i vom trage la răspundere pe cei care instalează limitatoare de acces, atunci nu ne va oferi niciun rezultat acest proiect. Stau limitatoarele la intrare în curte, vor fi scoase, iar el peste două zile le va instala din nou".

Totuşi conform proiectului, preturile de sector vor identifica toate barierele şi vor informa proprietarii ca în cinci zile să le scoată benevol. În caz contrar, vor fi scoase forţat de către preturi. Cheltuielile pentru demontare vor fi suportate de către prorprietari, iar dacă aceştia nu vor fi găsiţi, atunci pierderile vor fi trecute în contul preturilor. 
Similare
RECOMANDĂRI