FOTO. Depuneri de flori la Complexul memorial de la Haragâş. Eroii SMURD au fost comemoraţi la patru ani de la tragedie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Depuneri de flori la Complexul memorial de la Haragâş. Eroii SMURD au fost comemoraţi la patru ani de la tragedie

La Complexul memorial de la Haragâş, au avut loc depuneri de flori în memoria echipajului SMURD Iaşi, care s-a prăbuşit în această localitate în cadrul unei misiuni de salvare în Republica Moldova.

Acum patru ani, în localitatea Haragâş, patru salvatori de la SMURD Iaşi au decedat într-o misiune în Republica Moldova. Elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Era 2 iunie 2016 şi echipajul SMURD Iaşi încheiase dimineaţa o misiune de salvare în Republica Moldova. O altă solicitare pentru un caz urgent a determinat echipajul să plece într-o altă misiune în sudul R. Moldova, în ciuda condiţiilor meteo foarte grele cu ploaie şi vânt puternic.

Prin intermediul proiectul SMURD transfrontalier, cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de asistenţă calificată în situaţii de risc. Până în prezent, echipajele SMURD au efectuat cca. 13 500 de intervenţii terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 89 de intervenţii aero-medicale şi 35 de intervenţii transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetăţenilor din afara graniţelor ţării.

Similare
RECOMANDĂRI