Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două mii de sportivi din 26 de ţări au participat astăzi la Maratonul Chişinău

Două mii de sportivi din 26 de ţări au participat astăzi la Maratonul Chişinău. Anulat anul trecut din cauza pandemiei, evenimentul a fost aşteptat cu nerăbdare. Participanţii, dar şi susţinătorii lor, au avut acces la eveniment doar cu certificate de vaccinare sau test negativ. Testarea s-a putut face şi pe loc, gratuit.

Cursa a început la ora 9. Au fost alergători începători, atleţi profesionişti şi sportivi în scaune rulante. La competiţie au venit iubitori de sport din 26 de ţări. Unii au venit să facă sport împreună cu familia, alţii doar cu intenţii umanitare.  

Victor Ilie a venit din Brăila. Deşi are 69 de ani, a ales să alerge cea mai mare distanţă, de 42 de kilometri.

VICTOR ILIE, maratonist: „Astăzi particip pentru a 6-a oară la Maratonul Internaţional Chişinău. Sunt la a 314-le maraton din viaţa mea, pe 6 continente, în 83 de ţări, cu TVR România am început primul meu concurs, la Mamaia, în 1992”.

Participanţii au alergat pe 4 trasee de 5, 10, 21 şi 42 de kilometri. Primul sportiv care a trecut linia de sosire a fost Nicolae Pavlenco, campion pe distanţa de 5 kilometri.

NICOLAE PAVLENCO, atlet: „Fericit că ai ajuns primul ? Da, foarte fericit. Cum  a fost cursa? Destul de uşoară pentru că m-am pregătit pentru cursa aceasta. MUSCA Prima mea victorie, pentru asta şi m-am pus la 5 km, am vrut să câştig”.

La feminin, cursa de 5 km a fost câştigată de Iuliana Tcaciva, care nu este la prima victorie în această competiţie.

IULIANA TCACIVA, antrenoare: „Până acum am câştigat şi pe distanţa de 10 km, pe urmă am născut şi am fost pe locul secund. În acest an mi-am întors titlu. Sunteţi fericită că aţi câştigat? Da, am alergat uşor şi organizarea a fost extraordinară, ne-au susţinut pe toată distanţa, vroiai să alergi tot mai repede şi mai repede”.

Câştigătorii Maratonului sunt Ion Siurius, la băieţi şi Zinaida Secară, la fete. Competiţia este la a 7-a ediţie!

 
Similare
RECOMANDĂRI