Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eroii neamului românesc au fost comemoraţi şi la Cernăuţi

Eroii neamului românesc au fost comemoraţi şi la Cernăuţi, în Ucraina. În amintirea lor s-a ţinut o slujbă religioasă iar participanţii au depus coroane de flori şi au aprins lumânări la monumentul dedicat martirilor care îşi dorm somnul de veci.

La Cernăuţi, slujba de Înălţare s-a ţinută afară. Enoriaşii, împreună cu soborul de preoţi, au cântat Hristos s-a înălţat şi au adus un omagiu martirilor români.

„Astazi, este momentul cel mai potrivit cand pomenim ostasii care, datorita credintei au aparut meleagurile ca noi, unrmasii lui Stefan sa ramane cu Hristos Inaltat. Daca nu ar fi fost ei, nu stim ce ar fi fost pe aceste meleaguri”, a spus PAVEL PAULENCU, parohul Bisericii "Înălţarea Domnului", Cernăuţi.

Ulterior, la Monumentul Ostaşilor români din Cernăuţi au fost depuse flori şi s-au aprins lumânări. Din cauza pandemiei şi a restricţiilor impuse, acţiunea de comemorare a eroilor neamului românesc a avut loc într-un cerc mai restrâns.

„ Au aparat piata si au jertfit ce au mai scump, viata. sa transmitem generaţiilor ca urmasii sa stie de istoria neamului nostru”, a spus VASILE RAUŢ, preşedintele Societăţii republicane "Golgota", Cernăuţi.

„Putem trai fara petreceri, dar nu putem fara a aprinde o lumanare pentru cei care au aparat cu demnitate si ne aduc dorul de Romania”, a spus MARIA TOACĂ ziaristă, Cernăuţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI