Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fost ministru al Apărării, la Punctul pe AZi: Nu este în ordine ca militarii să iasă cu mitraliere de asalt pe stradă. Fie este o greşeală, fie o prostie

Decizia de a scoate armata să ajute forţele Ministerului de Interne este corectă, dar nu este în ordine ca militarii să iasă în stradă cu mitraliere de asalt. Declaraţia aparţine fostului ministru al Apărării Anatol Şalaru care, la emnisiunea Punctul pe AZi a menţionat că această decizie este fie o greşeală, fie o mare prostie.

Anatol Şalaru a precizat că în astfel de situaţii, în care coronavirusul nu poate fi omorât cu mitraliere de asalt, militarii trebuiau să fie dotaţi cu armament uşor, individual.

„Misiunea pe care o vor avea militarii este aceea de poliţie militară cu atribuţiuni extinse. Dacă scoaterea armamentului s-a făcut cu acceptul lui Dodon, ar fi încă o dovadă a infatuării şi stupidităţii care îl caracterizează de multă vreme”, a menţionat fostul ministru.

Potrivit lui Anatol Şalaru, soldaţii trebuie să fie prezenţi nu doar în marele oraşe, ci şi în sate, unde disciplina şi accesul la informaţii sunt mult mai reduse.

„Eu am idee ce înseamnă epidemiologia, ce înseamnă virusologia şi pot să vă spun că această epidemie poate fi oprită prin măsuri foarte severe, drastice, pe care toată lumea să le respecte. Asta înseamnă oprirea circulaţiei fără rost, a plimbărilor, a contactelor între oameni. Cum se spune - staţi acasă - pentru că nu există tratament împotriva acestei boli”, a menţionat Anatol Şalaru.

Fostul ministru a precizat că trebuie asigurată şi protecţia soldaţilor care sunt în misiune, un singur caz putând fi fatal, în condiţiile în care soldaţii stau împreună în cazărmi.
Similare
RECOMANDĂRI