Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul şef al IGP, Alexandru Pînzari, susţine că nu a încălcat legea şi este deschis să comunice cu procurorii, care instrumentează dosarul

Fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, reţinut vineri pentru 72 de ore, în dosarul fostei Direcţii 5, susţine că nu a încălcat legea şi este deschis să comunice cu procurorii, care instrumentează dosarul. Pînzari a venit cu un mesaj transmis prin intermediul familiei sale.

Alexandru Pînzari susţine că ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug sau să dea note activităţii sale, pentru că există instituţii de drept care trebuie să-şi facă treaba.

ALEXANDRU PÎNZARI, fost şef al IGP: „Ştiam care sunt "bunele intenţii" ale unor persoane interesate de acest caz şi tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acţiune a mea şi sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce "li se pare unora". Astfel, pe cazul dat, legislaţia nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica şi voi fi maxim transparent şi deschis."

Şi reprezentanţii Partidului Democrat au reacţionat după reţinerea fostului sef al Politiei.

Partidul Democrat din Moldova condamnă reţinerea lui Pînzari: "Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile la adresa vicepreşedintelui PDM, Alexandru Pânzari. Acesta este un profesionist, un patriot şi un om căruia îi pasă de ţară, iar în funcţiile pe care le-a deţinut ca şef al IGP şi ca ministru al Apărării, a luptat cu criminalitatea şi a avut grijă de securitatea ţării şi a cetăţenilor. Considerăm că prin reţinerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoţii şi corupţii încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere."

Alexandru Pînzari a fost reţinut, ieri, în dosarul în care este vizat preşedintele FEA, Dorin Damir, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir ca agent sub acoperire în cadrul fostei Direcţii 5.  În acea perioadă, Pînzari deţinea funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei. Forţele de ordine au descins ieri în automobilul şi domiciliul acestuia, după ce fostul său subaltern, Valeriu Cojocaru a făcut declaraţii care îl incriminează pe Pânzari. Numele lui a mai figurat într-un dosar penal ce ţine de dosarele 7 aprilie 2009, dar a fost achitat.
Similare
RECOMANDĂRI