FOTO. Lucrările de la Podul de la Telecentru sunt în toi. Pentru finalizarea picturii murale se caută voluntari
Sursa foto:NeamPornit/Facebook Vizualizari:

FOTO. Lucrările de la Podul de la Telecentru sunt în toi. Pentru finalizarea picturii murale se caută voluntari

Pictura murală de pe podul din sectorul Telecentru îşi extinde viziunea, oferindu-i o conotaţie mult mai largă - o simbioză între identitatea Pomul Vieţii în formatul #NeamPornit şi flora şi fauna inclusă în Cartea Roşie a Moldovei, ca şi reprezentare a naturii care necesită a fi protejată. Pe pictura murală vor fi desenate insecte cu efecte 3D pe ramurile „Pomului Vieţii”, cu mesajul: „𝐒𝐮𝐧𝐭 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐥𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚̆𝐦, 𝐝𝐚𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐢𝐦.”

Pictura murală „Pomul Vieţii” de pe podul din sectorul Telecentru, Chişinău, este un proiect iniţiat de Primăria Municipiului Chişinău, raliat la campania naţională #NeamPornit a The Moldovan Investment Agency şi susţinut financiar de parteneri din sectorul privat - BERD'S Design Hotel şi CAPAROL Moldova.

Imensa pictură este realizată de artistul Dmitri Potapov, desemnat câştigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru. Artistul plastic urmează să picteze aproximativ 3.800m² din spaţiul mural de sub pod, în decurs de 35 de zile.

Totodată, pentru finalizarea acestui proiect, se caută voluntari pentru a se alătura pictorului Dimitrii Potalov şi echipei sale, care va pune umărul la realizarea celei mai mari picturi murale din Moldova. Pentru a face parte din echipa acestei iniţiative artistice, vă puteţi înregistra prin completarea unui formular.

Pictura murală „Pomul Vieţii” este o iniţiativă de susţinere şi promovare a Moldovei ca destinaţie turistică şi a apărut din dorinţa promovării şi relansării turismului intern, în condiţiile în care sectorul ospitalier a fost cel mai afectat de efectele pandemiei. Totodată, iniţiativa are scopul de a spori conştientizarea faptului că natura are nevoie de protecţie, iar în acest sens, în pictura murală va fi inclusă flora şi fauna care se regăseşte în Cartea Roşie a Moldovei.Similare
RECOMANDĂRI