Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Holurile USMF nu mai arată aşa cum ne-am obişnuit, în perioada admiterii. Studenţii care au trecut concursul vin să depună actele în original, după programare

Pandemia a schimbat şi modul de desfăşurare a admiterii la universităţile din Republica Moldova. Începând de astăzi, toţi absolvenţii care au trecut concursul online de admitere la Universitatea de Medicină din Chişinău, sunt aşteptaţi să depună actele în original. În acest an, nu mai sunt cozile din anii precedenţi. Toţi vin la ora programată, cu măşti şi mănuşi de protecţie, iar în interiorul clădirii nu stau mai mult de cinci minute.

În acest an, holurile universităţii de stat de medicină nu mai arătă aşa cum ne-am obişnuit. Sălile au fost pustii, iar îmbulzeala şi cozile lungi sunt date uitării. Şi asta pentru că admiterea s-a desfăşurat în mediul online. Absolvenţii spun că procesul a fost unul  - floare la ureche.

1625 de absolvenţii de liceu au depus copiile actelor pe platforma universităţii. După concurs, doar 1036 de candidaţi au fost admişi şi au fost invitaţi să se programeze pentru depunerea actelor în original. Sesiune care a început de astăzi. Totuşi, sunt aşteptaţi să se înscrie la concursul de admitere şi cei care nu au reuşit în mediul online.  

VLADISLAV BADAN, secretar, comisia de admitere, USMF: "Sunt aşteptaţi de la 9 la 18 seara. Pentru a evita cozile trebuie să se programeze la telefon."

Unul dintre membrii comisiei ne spune că în jumătate de zi a primit doar şase absolvenţi.  

SERGIU CUMPĂTĂ, membru, comisia de admitere, USMF:  "Este diferit faţă de anii precedenţi. Sunt şi avantaje, chiar şi la prima etapă candidaţii nu au pierdut bani pentru drum de a veni fizic şi de a depune. Pentur noi a fost mai confortabil că am avut timp la dispoziţie pentru a preveni unele erori."

Conducerea universităţii spune că din cauza pandemiei regulile s-au schimbat. Fiecare absolvent vine să-şi depună actele în original strict la ora programată, pentru a evita îmbulzeala. În sala comisiilor sunt admise doar opt persoane, dintre care patru absolvenţi.

VLADISLAV BADAN, secretar, comisia de admitere, USMF:  "Procesul este organizat ca fiecare candidat să nu piardă mai mult de cinci minute." 

Perioada de înscriere la Universitatea de Medicină se va încheia pe 18 august, iar rezultatele finale ale concursului vor fi anunţate pe 20 august. În acest an, vor fi 440 de locuri la buget şi 596 de locuri la contract cu taxă de studii.
Similare
RECOMANDĂRI