Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că merge în teritoriu şi are „contact direct cu sute şi mii de oameni”, în plină pandemie
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că merge în teritoriu şi are „contact direct cu sute şi mii de oameni”, în plină pandemie

Deşi este acuzat că nu respectă măsurile antiepidemiologice atunci când merge în teritoriu, Igor Dodon se pare că se laudă cu acest lucru şi declară că nu îi este frică. Mai mult, şeful statului face ironie pe seama unora din opoziţie care poartă mască.

„Eu în fiecare săptămână am contact direct cu sute şi mii de personae. Eu nu mă tem să merg să discut cu un om simplu, să discut cu un veteran, să mă duc în spital”, a declarant Igor Dodon într-o intervenţie video pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp Igor Dodon a luat-o în zeflemea pe Maia Sandu, declarând că atunci când face conferinţe şi este „singură în sală, îşi pune masca”. „Se teme  de microfon că o să se molipsească sau ce?”, se întreabă Dodon.

Deşi numărul cazurilor zilnice de infectare este unul stabil sau chiar în creştere, Igor Dodon se laudă că merge în spitale şi dă mâna „cu pumnul”, dă diplome.

„Critici vor fi, dar trebuie să mergi şi să discuţi cu oamenii”, argumentează Dodon.

Amintim că de-a lungul pandemiei, Igor Dodon a tot postat pe pagina sa de Facebook fotografii în care nu respectă distanţa socială, inclusiv în preajma copiilor şi a bătrânilor, iar de foarte multe ori nu poartă mască, inclusiv în încăperi. Asta în timp ce ministrul sănătăţii, premierul Chicu, dar şi şeful ANSP îndeamnă cetăţenii să stea acasă, să poarte măşti în spaţii închise, să respecte distanţa socială. Mai mult, încălcarea acestor restricţii este pasibilă de pedeapsă.

În pofida unor sesizări a unor deputaţi din opoziţie, ministrul de Interne a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu a văzut deocamdată ca şeful statului să fi încălcat vreo măsură. Chiar şi dacă încălcările comise de şeful statului vor fi confirmate, atunci acesta va putea fi tras la răspundere doar  atunci când îşi va pierde imunitatea.
 
Mai mult, pe lângă faptul că şeful statului nu respectă unele măsuri, nici persoanele de lângă el nu respectă, nepurtând mască, sau nepurtând-o corespunzător. Asta în condiţiile în care Ministerul sănătăţii a lansat o campanie de informare a cetăţenilor la capitolul cum se poartă correct o mască, dar şi medical epidemiolog Nicolae Furtună a subliniat în repetate rânduri că masca se poartă inclusiv pe nas, fără a mai fi mişcată.


Foto: Ala Revenco/Facebook
Similare
RECOMANDĂRI