Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În această săptămână, în premieră, în R. Moldova va fi adus preparatul Remdesevir, pentru tratamentul COVID-19

Mai multe şanse la viaţă pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-COV-2, aflaţi în stare gravă. Vineri, în Republica Moldova va fi adus, în premieră, preparatul Remdesivir – primul medicament autorizat în SUA şi UE pentru tratamentul COVID-19. Declaraţia a fost făcută, pentru TVR MOLDOVA, de Eremei Priseajniuc, directorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

EREMEI PRISEAJNIUC, director, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: „Acest medicament urmează să ajungă, undeva la finele acestei săptămâni-vineri. Undeva pe data de 24-25 septembrie. Respectiv în cazul în care ajunge pe 25, deja săptămâna viitoare îl vom avea pe piaţa RM. Produsul este adus pe cale aeriană, pe aeroportul din Kiev, din India”.

Eremei Priseajniuc spune că primul lot Remdesivir, care urmează să ajungă în Republica Moldova, are peste 1.200 de flacoane. În total, Agenţia Medicamentului a autorizatt două mii de doze. Remdesivir este un medicament folosit de mai multe ţări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare gravă. În Republica Moldova, acest preparat figurează în Protocolul clinic naţional provizoriu pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SarsCov2.
Similare
RECOMANDĂRI