Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban, la Punctul pe AZi: Aproape jumătate din teritoriul Pieţei Centrale este în proprietate privată

Modernizarea Pieţei Centrale implică patru etape, începând cu zona externă. În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, primarul Chişinăului a menţionat că vor fi scoase tonetele neautorizate din preajma Pieţei Centrale şi va fi amenajată o parcare în jurul acesteia, dar că există o problemă legată de faptul că aproape jumătate din teritoriul Pieţei Centrale se află în proprietate privată.

Potrivit primarului, din cele 5,5 hectare ale Pieţei Centrale, două hectare sunt în proprietate privată.

„Noi vom face diferite demersuri la autorităţi, deja am dispus un audit intern. Există voci care spun că ar trebui să mutăm piaţa din acest loc”, a spus Ion Ceban.

Primarul a declarat că inclusiv trotuarele din zona Pieţei Centrale care sunt în proprietate privată.

„Nu putem să răscumpărăm tot şi nici să mutăm pe toţi din Piaţa Centrală. Trebuie să găsim soluţii intermediare”, a spus Ion Ceban, care a menţionat că este dispus să ofere conducerea grupurilor de lucru care se ocupă de modernizarea Pieţei Centrale oricui are experienţă în domeniu.

Ion Ceban a precizat că, orin forţe proprii, modernizarea Pieţei Centrale ar putea dura 3 ani de zile.

„Ar putea fi cooptaţi şi agenţi economici care lucrează în piaţă sau am putea lua un credit de la bănci, care ar putea face lucrurile să se mişte mai repede”, a spus Ion Ceban, care a precizat că, în acest caz, lucrările ar dura un anu jumătate maximum.

Potrivit edilului, lucrările de modernizare ar putea demara în luna august a acestui an.
 
Similare
RECOMANDĂRI