Ion Chicu, despre incidentul poliţiei cu doamna care vindea verdeţuri pe o stradă din capitală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu, despre incidentul poliţiei cu doamna care vindea verdeţuri pe o stradă din capitală

Indiferent de situaţia materială şi vârstă, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să respecte legislaţia în vigoare. Aceasta este poziţia premierului Ion Chicu după ce poliţiştii au încerca să-i întocmească un proces verbal unei bătrâne care vindea verdeţuri pe o stradă din Chişinău. Totodată, Ion Chicu a condamnat comportamentul forţelor de ordine, notează IPN.

„Îmi pare foarte rău de incidentul în care a fost implicată acea bătrână. Este evident că acel poliţist nu este la locului lui. Acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Totuşi, indiferent de vârstă şi situaţia materială, premierul Ion Chicu îndeamnă populaţia să respecte legislaţia în vigoare. „Dacă reprezentantul puterii a spus că nu este permis, este interzis, noi trebuie să îndeplinim ceea ce ne este spus, în caz contrar va fi dezordine totală”.

Şeful Cabinetului de Miniştri condamnă incidentul care au avut loc şi precizează că astfel de situaţii nu au dreptul la existenţă. Totodată, acesta a menţionat că în momentul în care poliţistul nu a făcut faţă situaţiei, trebuia să intervină colega acestuia.

În concluzie, Ion Chicu a precizat că atât protestatarii din sectorul HoReCa, cât şi combatanţii care au încălcat restricţiile cu privire la numărul de persoane care se pot întruni într-un loc public, vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare. „Unii declară că aceştia trebuie amendaţii, alţii spun că nu trebuie. Statul trebuie să-i amendeze, dacă nu respectă. Este imposibil să fie prinşi instant, dar aceste exemple trebuie să ajungă la fiecare cetăţean”.

La data de trei iunie curent o doamnă în etate care vindea verdeţuri pe strada Matei Basarab colţ cu bulevardul Moscovei, din sectorul Râşcani al capitalei s-a confruntat cu organele de poliţie după ce aceasta a refuzat de câteva ori să părăsească locul.

În urma acţiunilor poliţistului, Direcţia inspectare efectiv a Inspectoratului General al Poliţiei a iniţiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanţele cazului şi corectitudinea comportamentului angajatului Poliţiei.
Similare
RECOMANDĂRI