Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Italia şi-a închis frontiera pentru cetăţenii din 13 state aflate în afara UE, inclusiv pentru cei din R. Moldova

Italia şi-a închis frontiera pentru cetăţenii din 13 state aflate în afara Uniunii Europene, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătăţii de la Roma, este vorba de ţări cu risc ridicat de răspândire a virusului SarsCov2, cu care au fost suspendate legăturile terestre şi aeriene.

Republica Moldova şi Armenia sunt singurele state din Parteneriatul Estic pentru care au fost impuse interdicţii de călătorie spre Italia. Aceeaşi măsura a fost aplicată altor două state europene - Macedonia de Nord şi Bosnia-Herţegovina. Restul ţărilor sunt din Asia şi America Latină. Nu pot intra în Italia nici persoanele care au locuit în aceste state sau le-au tranzitat în ultimele două săptămâni.

ROBERTO SPERANZA, ministrul Sănătăţii din Italia: "În întreaga lume, epidemia de coronavirus trece prin cea mai acută fază. Am semnat o ordonanţă care interzice intrarea şi tranzitul persoanelor din multe ţări non-europene. Am făcut acest lucru pentru că italienii au făcut sacrificii enorme în ultimele luni, care nu pot fi neglijate. Guvernul va continua să meargă pe o cale de maximă prudenţă."

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a precizat, într-un comunicat de presă, că accesul pe teritoriul Italiei a fost interzis chiar şi pentru persoanele care au contracte de muncă sau permise de şedere în această ţară. Interdicţia a fost stabilită, iniţial, pentru perioada 9-14 iulie. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că va reveni cu precizări, referitoare la condiţiile de intrare în Italia pentru cetăţenii Republicii Moldova, imediat ce va fi notificat de autorităţile italiene.
Similare
RECOMANDĂRI