Iurie Reniţă îl ironizează pe Igor Dodon: Cu un asemenea cugetător şi clarvăzător, Republica Moldova are viitorul său sigur - de la Lisabona până la Vladivostok!
Vizualizari:

Iurie Reniţă îl ironizează pe Igor Dodon: Cu un asemenea cugetător şi clarvăzător, Republica Moldova are viitorul său sigur - de la Lisabona până la Vladivostok!

Declaraţia lui Igor Dodon care, într-un interviu acordat „Euronews” a spus că „Rusia ar putea ajuta UE să fie mai puternică” a declanşat o reacţie ironică din partea deputatului neafiliat Iurie Reniţă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul a scris că după mai multe ieşiri în plan extern cu diferite ocazii, într-un interviu pentru „Euronews”, Igor Dodon a avut abordare profund filosofică şi globală,

„După ce „ai noştri” l-au dus la ONU să ţină un discurs de toată ruşinea (dar pe placul Moscovei!), după ce a înnebunit Bruxelles-ul, NATO şi München-ul cu făcătura rusească de „recunoaştere internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova” (dar cu armata rusească de ocupaţie pe teritoriul ei!), după ce a făcut mai multe poze, exclusiv ocazionale, cu unii lideri internaţionali, după ce a „echilibrat” în faţa Kremlinului cea mai dezechilibrată şi inconsecventă politică externă, vedeta nr.1 a politicii externe moldoveneşti (poate chiar şi a celei internaţionale!) a dat-o tare, dar tare de tot, cu o abordare profund filosofică şi globală, într-un interviu pentru „Euronews”, a scris Iurie Reniţă.

Deputatul a spus ironic că declaraţia lui Igor Dodon pentru Euronews este una cu adevărat epocală, al unui mare gânditor şi profet, care poate să scruteze viitorul Republicii Moldova, al Europei şi al întregii omeniri.

„Cred că Rusia ar putea ajuta UE să fie mai puternică... Să fim sinceri: o Europă puternică fără Federaţia Rusă nu poate fi”. Cu un asemenea cugetător şi clarvăzător, în sfârşit Republica Moldova are viitorul sau sigur - de la Lisabona până la Vladivostok!”, a scris Iurie Reniţă.
Similare
RECOMANDĂRI