Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La o săptămână de la începerea anului şcolar, tot mai multe instituţii de învăţământ anunţă plasarea unor elevi în carantină

La o săptămână de la începerea anului şcolar, tot mai multe instituţii de învăţământ anunţă plasarea unor elevi în carantină, după ce s-au infectat cu SarsCov2. În raionul Cahul, de exemplu, o intreagă şcoală este în carantină după ce trei profesori au ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19. Şi în municipiul Bălţi, o grădiniţă şi-a suspendat, temporat, activitatea, iar 20 de elevi dintr-un gimnaziu vor învaţa de acasă, în următoarele două săptămâni, după ce un coleg s-a infectat cu noul coronavirus.

Luni, 7 septembrie, administraţia gimnaziului nr 14 din Bălţi a fost anunţată că testul COVID al unui elev a ieşit pozitiv. Imediat s-a decis ca întreaga clasă să intre în izolare.

ANGELA GARIUC, director, gimnaziul nr. 14, Bălţi: "Mama a sunat şi a anunţat diriginta care, ulterior, m-a sunat şi pe mine. Am anunţat Direcţia de Învăţământ şi, prin decizie, toată clasa, cei 20 de elevi şi profesorul, a fost plasată în carantină, învaţă acum on-line. Alte astfel de cazuri nu avem".

Acum, regulile de prevenire sunt respectate cu mai multă stricteţe în şcoală. Elevii intră la ore pe rând, în fiecare clasă.

ANGELA GARIUC, director, Gimnaziul nr. 14, Bălţi: "Avem trei intrări în şcoală, se ia temperatura, mâinile dezinfectate, copiii pun măştile şi merg în clasă. Elevii ştiu că trebuie să stea doar în banca lor şi nu au voie să se mişte prin clasă".

ALEXANDRU, elev clasa a 9-a, Gimnaziul nr. 14, Bălţi: "Ne străduim să stăm la distanţă unul faţă de altul, aşa comunicăm. Des suntem afară, iar în clase se face curăţenie. Toţi elevii au dezinfectanţi, se prelucrează toate lucrurile".

Tot din cauza coronavirusului, grădiniţa nr. 3 din Bălţi şi-a suspendat activitatea pentru două săptămâni. Iar în satul Luceşti, din raionul Cahul, şcoala-grădiniţă a fost plasată în carantină după ce trei profesori au fost confirmaţi cu SarsCov2.

VALERIU BABAN, şef, Direcţia Educaţie, Cahul: "Testele au fost pe 2 septembrie. Toţi sunt în carantină şi învaşă pe sistemul cu numărul 6, la distanţă, până pe 15 septembrie".

În cazul în care niciunul dintre elevii şi profesorii izolaţi nu vor avea semne de boală, de pe 16 septembrie toţi vor reveni la ore, în clase. În şcoala-grădiniţă din Luceşti, Cahul, învaţă 49 de elevi, iar 12 copii frecventează grupele preşcolare.
Similare
RECOMANDĂRI