VIDEO. Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, apel către toţi profesorii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, apel către toţi profesorii

Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Guvernul Sandu, a făcut un apel către toţi angajaţii instituţiilor şcolare şi universitare să nu le fie frică şi să susţină noul Guvern.

Împreună cu ministra Educaţiei la conferinţa de presă au participat un grup de profesori, dintre cei peste o sută de profesori de la UTM, care au semnat o declaraţie de susţinere a noului Guvern în frunte cu premierul Maia Sandu. 

Dânşii fac apel către întreaga societate, persoane de bună-credinţă, să se implice şi să sprijine guvernul proeuropean Maia Sandu.

Profesorul Sergiu Zaporojann a declarat că în aceste zile este momentul ca fiecare să dea la o parte indiferenţa şi să fie responsabil. Totodată, profesorul a spus că „a venit momentul adevărului, schimbării lucrurilor în societate, pentru care trebuie de acţionat împreună pentru a reuşi”.

Un alt profesor, Valeriu Dulgheru, a vorbit despre motivele pentru care profesorii au semnat declaraţia. Potrivit lui, astfel aceştia au dorit să dea un semnal şi altor intelectuali din Republica Moldova să vină în susţinerea Guvernului Sandu, unicul capabil să „dezoligarhizeze” ţara. „Guvernul, acum în situaţia creată, are nevoie de susţinere populară”, afirmă Valeriu Dulgheru.

Similare
RECOMANDĂRI