VIDEO. Alexandru Stoianoglo: Controalele de la PA şi PCCOCS au scos la iveală faţa ascunsă a acestor instituţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Alexandru Stoianoglo: Controalele de la PA şi PCCOCS au scos la iveală faţa ascunsă a acestor instituţii

Procuratura Generală prezintă rezultatele acţiunilor de control efectuate la Procuratura Anticorupţie şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii şi Cauze Speciale.

UPDATE: Controalele dispuse de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo au vizat toate dimensiunile de competenţă ale celor două procuraturi specializate pentru ultimii patru ani. Verificările au fost efectuate de către două grupuri de procurori, conform unor indicatori concreţi.

Procurorul General Alexandru Stoianoglo a declarat că aceste controale de la PA şi PCCOCS  au scos la iveală faţa ascunsă a acestor instituţii.

"În urma controlului s-a stabilit că la investigarea dosarului cu privire la frauda bancară lucra un grup format din doar 6 persoane, în timp ce o altă cauză, nesemnificativă, este investigată de un grup format din 45 de persoane."

Potrivit procurorului potenţialul PA a fost utilizat doar în documentarea cazurilor minore, doar pentru statistică, iar mai multe cauze penale au fost deschise fără probe sau dovezi, fiind iniţiate doar în urma unor rapoarte. În urma deschiderii acestor cauze se efectuau interceptări şi urmări sub acoperire în privinţa mai multor persoane. "Dosarele de rezonanţă se prăfuiesc în safeuri neavând finalitate cu anii."

„Din numărul total de sentinţe în instanţele de fond, 33% reprezintă cazuri de corupţie minoră, de mită de maximum 5000 de lei.”

Cazul interceptărilor. Procurorul General face precizări: Mai multe persoane au fost interceptate timp de opt sau chiar 12 luni, pe când legea prevede şase luni

Ştirea se actualizează...
Similare
RECOMANDĂRI