MAEIE: Alertele de călătorie COVID-19, actualizate. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAEIE: Alertele de călătorie COVID-19, actualizate. Care sunt statele pentru care se impun restricţii pentru cetăţenii din Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a publicat informaţiile actualizate pe 4 decembrie cu privire la alertele de călătorie COVID-19. În majoritatea statelor, restricţiile pentru cetăţenii din Republica Moldova rămân aceleaşi.

Este menţinută interdicţia de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepţii. Cetăţenii Republicii Moldova, ca şi ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepţii nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă, potrivit IPN.

În Ucraina, cetăţenii străini, pot intra în ţară, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliţei de asigurare, care va servi drept garanţie pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului. Cetăţenii Republicii Moldova care nu vor rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligaţi să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spaţii arendate) sau vor fi plasaţi în carantină (spaţii de observaţie) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicaţiei „Acţiune acasă” în telefonul mobil personal. Aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 de ore de la traversarea hotarului, persoanele pot efectua testul la COVID-19 la laboratoarele medicale ucrainene.

Autorităţile din Italia au aprobat, pe 3 decembrie, noi măsuri de combatere a infecţiei provocate de COVID-19. Rămâne interzisă în continuare intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova. Sunt prevăzute câteva excepţii care permit călătoria cu prezentarea motivelor doveditoare pentru cazuri precum: necesitate de serviciu; urgenţă absolută; motive de sănătate; studii şi întoarcerea la domiciliu sau reşedinţă. Totodată, este permisă intrarea în Italia, chiar şi dacă în ultimele 14 zile au vizitat Republica Moldova, cetăţenilor statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino şi Statului Vatican, care au reşedinţă/domiciliu în Italia şi a membrilor familiilor acestora (soţi, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenţi sub vârsta de 21 de ani etc.

Informaţiile actualizate pot fi accesate pe site-ul ministerului www.mfa.gov.md (Alerte de călătorie COVID-19) sau pe adresa directă: https://bit.ly/3lHFKRF.
Similare
RECOMANDĂRI