Maia Sandu: Cerem Guvernului să elimine cerinţa de autoizolare timp de 14 zile pentru cei care vin din ţări cu rate mici de infectare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Cerem Guvernului să elimine cerinţa de autoizolare timp de 14 zile pentru cei care vin din ţări cu rate mici de infectare

Partidul Acţiune şi Solidaritate insistă ca autorităţile să relaxeze măsura ce ţine de autoizolarea timp de 14 zile pentru cei care vin peste hotare. Cu o astfel de cerinţă a venit şi liderul PAS, Maia Sandu, îndemnând cetăţenii să semneze petiţia lansată de deputatul ales de diaspora, Galina Sajin.

„Cerem Guvernului să elimine cerinţa de autoizolare timp de 14 zile pentru cei care vin din ţări cu rate mici de infectare. Pandemia a separat şi mai mult familiile noastre deja împrăştiate în toată lumea. Copii, părinţi, fraţi şi surori nu s-au văzut cu lunile din cauza restricţiilor de călătorie, iar acum ei nu se pot vedea din cauza iresponsabilităţii şi deciziilor proaste ale Guvernului”, scrie Maia Sandu. 

Liderul PAS dă exemplul altor ţări care au reuşit să reducă numărul de îmbolnăviri şi au permis mişcarea liberă a oamenilor în ţări unde rata de infectare este joasă.

„Guvernul lui Dodon nici nu a reuşit să reducă numărul de infectări, astfel plasând Moldova în lista ţărilor pentru care se aplică restricţii şi carantină, dar nici nu permite cetăţenilor proprii care vin din ţări din lista verde să revină acasă fără a sta în autoizolare. Cine îşi poate permite să vina în Moldova şi să stea în autoizolare timp de 14 zile, iar apoi să revină în ţara de origine şi să mai stea acolo în izolare încă două săptămâni?”, se întreabă Sandu.

Petiţia iniţiată de deputatul PAS Galina Sajin poate fi semnată AICI

 

Similare
RECOMANDĂRI