Maia Sandu, despre procurorul general: O să vedem ce oameni va promova în funcţii. În câteva săptămâni o să fie clar
Vizualizari:

Maia Sandu, despre procurorul general: O să vedem ce oameni va promova în funcţii. În câteva săptămâni o să fie clar

Alexandr Stoianoglo este un om din sistemul de justiţie şi nu ar putea să facă revoluţie în acest sistem. De această părere este fostul premier Maia Sandu, care spune că ar fi surprinsă să vadă că procurorul general ar porni unele cercetări penale şi investighează anumite ilegalităţi din domeniul politic.

„Cel puţin, sper să se ţină de cuvânt pentru că a promis public că nu va face dosare penale agenţilor economici la ordinul politicenilor, sper să nu se lase implicat în jocurile lui Dodon, dar aş fi surprinsă să văd că investghează anumite ilegalităţi comise de partide de la guvernare, de PSRM şi mai ales de Igor Dodon.

Sunt multe de investigat, privatizări, concesionări, cu Aeroportul, cu furtul miliardului, finanţările partidelor. Ar trebui să prioritizeze aceste dosare şi să creeze condiţii procurorilor să cerceteze aceste dosare”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Maia Sandu spune că primele impresii despre Alexandr Stoianoglo ar putea fi făcute după ce „o să vedem ce oameni va promova în funcţii”:

„În câteva săptămâni sau luni o să fie clar ce are de gând să facă”, a spus Maia Sandu.

Amintim că numirea procurorului general a fost puntul culminant în disensiunile dintre PSRM şi ACUM, când fostul premier Maia Sandu şi-a asumat răspunderea pentru modificarea procedurii de selectare a procurorului general. PSRM însă a fost critic faţă de această iniţiativă, înaintând o moţiune de cenzură, car a fost votată de PSRM şi PD, ceea ce a şi dus la căderea Guvernului Sandu.
 
Similare
RECOMANDĂRI