Maia Sandu: Igor Dodon este gata să-şi sacrifice propriul partid pentru a obţine un al doilea mandat de preşedinte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Igor Dodon este gata să-şi sacrifice propriul partid pentru a obţine un al doilea mandat de preşedinte

Fostul premier Maia Sandu spune că bugetul prezentat şi aprobat astăzi în Parlament, dar mai ales felul în care acesta a fost prezentat, reprezintă o dovadă a faptului că acest Guvern a fost pus de Igor Dodon, pentru a-şi face imagine pentru a obţine un al doilea mandate de preşedinte.

„Am văzut cu ce buget au venit în Parlament şi modul în care acest buget a fost prezentat, fără dezbateri publice, dar cel mai grav, un buget care nu are acoperire. Deficitul bugetului este foarte mare şi nu are acoperire, iar asta este o iresponsabilitatea foarte mare. Asta confirmă că Igor Dodon şi-a pus un Guvern care să îi faciliteze campania electorală. Dar pentru această iresponsabilitate o săplătească Guvernul. Obiectivul nostru este să revenim la guvernare ca să nu permitem asta”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Mai mult, Maia Sandu spune că Igor Dodon „este gata să-şi sacrifice propriul partid pentru a obţine un al doilea mandat”, menţionând că în PSRM sunt  oamenii care înţeleg că este foarte rău pentru ei pe termen lung să îl lase pe Dodon să aibă această atitudine iresponsabilă, având în vedere împrumuturile pe care Guvernul Chicu are de gând să le ia.

„După el şi potopul, pentru el este important să-şi al doilea mandat. Dar PSRM va trebui să răspundă, peste doi, peste trei ani, atunci când va veni nota de plată”.

Ce ţine de alegerile prezidenţiale ce urmează să aibă loc în 2020, Maia Sandu spune că PAS şi PPDA vor încerca să facă front comun împotriva lui Igor Dodon. Întrebată dacă de această dată, ea va fi cea care va ceda în faţa lui Andrei Năstase, Maia Sandu spune că victoria în aceste alegeri este foarte importantă, de aceea trebuie analizate şansele de câştig, însă discuţii în această direcţie încă nu se duc în interiorul blocului ACUM.
 
Similare
RECOMANDĂRI