Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Metamorfoze": Cum şi-a construit cariera de succes consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Natan Garştea

Este licenţiat în economie, are un blog pe teme istorice şi este pasionat de jocurile de inteligenţă. Astăzi, în rubrica Metamorfoze, Liuba Maxim ni-l arată, aşa cum nu l-aţi mai văzut, pe consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Natan Garştea. De la el aflăm cum şi-a construit cariera de succes, dar şi care este cealaltă partea a monedei.

"Ma numesc Natan Garstea, sunt economist, consilier al guvernatorului BNM. Visul meu este…stiti cateodata te trezesti si te gandesti ce am facut eu, ce o sa ramana dupa mine, cand m-oi trezi asa si m-oi gandi sa stiu ca am facut podcastul Istoria Moldovei. Cred ca o frica mai generala ar fi teama de trecerea timpui si puteam sa nu reusim tot ce ne-am pus în plan".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "-Aveti o experienta de 18 ani in sistemul financiar bancar, 4 ani de cand sunteti consilier al guvernatorului BNM, asta a fost visul dumneavoastra din totdeauna?"

NATAN GARŞTEA: "-Nu cred ca din totdeauna, putini copii cand sunt la gradinitita spus ca vor sa fie economisti?-Bun, fetita mea asa spune, dar ea spune pu ca stie ca tata se ocupa de asta. Eu mi-am terminat scoala prin 93 cand era perioada ceea super dificila si atunci alegerea profesiei era mult o chestie legata de supravetuire".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "Dar nu v-ati dorit sa fiti cosmonaut, politist?"

NATAN GARŞTEA: "-Da, cosmonaut imi doream, pe la 13 ani, parintii au facut o interventie cu mine si au spus poate te gandesti si la alte optiuni".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "Ati facut studiile, dar v-ati intors aici, de ce?"

NATAN GARŞTEA: "-Confort cultural si psihologic, pentru ca mediul cultural in care am crescut era acesta. Eu nu stiu daca as fi ajuns consilier al prim-ministrului in Bucuresti daca ramaneam in Romania".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "Cum a fost experienta?"

NATAN GARŞTEA: "-Traumatica. Eu am fost consilier al domnului Gaburici, in plina furtuna  cand s-a depistat frauda bancara, pregateam iesirea din situatia asta si lichidarea, o fost destul de traumatic, eu atunci in 4 luni am insurit, tot ce se vede sur e de atunci".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "Dumneavoastra sunteti adeptul zicalei, lucreaza pu nume si apoi numele lucreaza pu tine?"

NATAN GARŞTEA: "-Lucreaza ca sa te simti bine cu tine, seara cand te culci, cand te uiti in oglinda".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA:"Cum a aparut podcastul Isotia Moldovei?"

NATAN GARŞTEA: "Aveam mai mult timp liber serile si stiti cum? Nu aveam ce citi si am hotarat sa scriu o carte. In doar cateva luni, am hotarat sa incerc, din punct de vedere tehnic, am incercat sa scriu si scriesem vreo 7 episoade pana la lansare, sa vad daca o sa gasesc surse suficiente, daca pot sa le procesez si pana la urma sa vad daca iese bine. De vreo un an pe un grup de profesori din Romania a inceput sa fie promovat podcastul".

LIUBA MAXIM jurnalist TVR MOLDOVA: "Cum ati invatat sa inregistrati sa editati, pana la urma sunteti economist de profesie".

NATAN GARŞTEA: "Problema cea mai mare nu este editatul, dar dictia mea, cateodata ii compatimesc pe ascultatorii mei, dar asta e. Sunteti pasionat si de jocurile intelectuale. Asta a fost un hobby care a inceput prin 2005, 2006 probabil, am fost un participant foare activ al Clubului moldovenesc de jocuri intelectuale si sunt magistru al clubului, ceea cu ce ma mandresc foarte mult. In anul 2015, echipa mea a reprezentat echipa mea, la campionatul mondial de Ce Unde Cand?".
Am vazut ca aveti un tatuaj, ce semnifica el? -E un citat care imi era apropiat mie, dar ii scriu cu alfabetul tengvar. Anume pentru ca sa nu citeasca fiecare ce scrie acolo.
Similare
RECOMANDĂRI