Mitropolia Moldovei vine cu recomandări pentru Paştele Blajinilor
Sursa foto:mitropolia.md Vizualizari:

Mitropolia Moldovei vine cu recomandări pentru Paştele Blajinilor

În contextul situaţiei epidemiologice din R. Moldova, dar şi decizia autorităţilor de a desfăşura Paştele Blajinilor în zilele de 6,7 şi 8 iunie Mitropolia Basarabiei vine cu unele recomandări pentru cetăţeni.

Potrivit Mitropoliei, în aceste zile vor fi oficiate, cu respectarea reglementărilor sanitare actuale, slujbe de pomenire în toate catedralele, bisericile, mănăstirile şi cimitirele din ţară, iar clopotele bisericilor vor fi trase în memoria celor adormiţi.

Tradiţia se va respecta, însă toate activităţile de omagiere vor fi restrânse. Astfel, Mitropolia Chişinăului şi a întregii Moldove vine cu următoarele recomandări :

  1. Toţi participanţii la slujbe să ţină cont de sfaturile autorităţilor şi să respecte măsurile de siguranţă şi de protecţie recomandate. Persoanele care s-au întors din străinătate, se află în perioada de carantină, prezintă careva simptome, sau fac parte din grupul sporit de risc, sunt rugaţi să se abţină de la participarea lor fizică la sfintele slujbe şi să sporească în rugăciune la casele lor, aprinzând o lumânare şi făcând gesturi de caritate în amintirea celor apropiaţi.
  2. Credincioşii să evite aglomerările tradiţionale din jurul mormintelor şi să respecte distanţa sanitară.
  3. Creştinii să se abţină de la organizarea meselor copioase în cimitire şi consumul de băuturi alcoolice. Întâlnirile dintre rude şi celelalte tradiţii legate de această zi, vor fi săvârşite într-un cerc restrâns de oameni şi în mod privat.
Similare
RECOMANDĂRI