Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Momente de panică azi în centrul Chişinăului, chiar în faţa Ministerului de Interne

Momente de panică azi în centrul Chişinăului, chiar în faţa Ministerului de Interne. Zeci de poliţişti au încercuit zona, iar geniştii echipaţi ca la carte au aruncat în aer … un bucheţel de bujori şi un ceas de perete. Pachetul uitat probabil pe trotuar a părut suspect specialiştilor şi de aceea s-a luat decizia la nivel de minister de a se înterveni promt. Bubuitura a fost atât de puternică, încât a băgat groaza în trecători.

Totul a pornit după ce un carabinier vigilent a zărit pe trotuarul pe care patrula un pachet din hârtie. I s-a părut ceva suspect şi, conform regulamentului, a alertat imediat superiorii. Geniştii sosiţi la faţa locului au constatat că în punga suspect se afla un ceas de perete şi câteva floricele aşa că au hotărât să le distrugă prin metode specifice antitero. 

ALINA ZBANCĂ, consilier al ministrului de Interne: "Colegii noştri care patrulează în adiacentul sediului Ministerului de Interne, adică carabinierii au observat un obiect suspect, o pungă în faţa sediului, au anunţat superiori conform procedurilor, care la rândul lor au anunţat grupa operativă. A fost necesară o intervenţie la faţa locului pentru a se efectua verificări. Acest obiect a fost dezamorsat".

Pachetul suspect a fost găsit în apropierea unei bănci din lemn, loc unde trecătorii obişnuiesc să se aşeze pentru odihnă. 

"Aşa o buhnitură puternică. Poate l-aş uitat şi s-au dus. Poliţiştii, desigur că, pot să se gândească că poate să fie o bombă sau o mină. Acum cu stresurile acestea, uiţi şi cum te cheamă, dacă te gândeşti până la capăt.  Fiecare putea să-l uite, dar poate cineva special l-a lăsat. Poate cineva a uitat-o, iar poate cineva a făcut intenţionat. Dar, poate s-a odihnit şi a uitat-o. Dar cine ştie?", au spus trecătorii.

Poliţiştii au şi început o anchetă. Ei încearcă să afla cine a lăsat pachetul suspect în faţa Ministerului de Interne. 

ALINA ZBANCĂ, consilier al ministrului de Interne: "Urmează a fi stabilit cum acest pachet a ajuns în faţa sediului MAI, a fost aruncat intenţionat sau este o întâmplare. Vor fi ridicate imaginile de la camerele de supraveghere şi ulterior vom reveni cu detalii".

În final, misiunea geniştilor s-a terminat cu bine iar eventualul pericol a fost lichidat. Autorităţile au anunţat anterior că intervenţia forţelor de ordine în cazul unei alerte false costă aproape 45 de mii de lei. Dar siguranţa cetăţenilor este nepreţuită. 
Similare
RECOMANDĂRI