Monica Babuc neagă că UE condiţionează suportul financiar de votarea legii ONG-urilor şi îl acuză pe Siegfried Mureşan de „simpatii personale”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc neagă că UE condiţionează suportul financiar de votarea legii ONG-urilor şi îl acuză pe Siegfried Mureşan de „simpatii personale”

Discuţiile cu delegaţia UE la Chişinău şi cu oficiali de la Bruxelles nu au arătat că ar exista vreo condiţionalitate cu privire la legea ONG-urilor, în cazul în care va fi votată săptămâna viitoare, care să modifice decizia UE de a oferi cea de a doua tranşă din suportul financiar. Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă de deputatul PDM Monica Babuc, care l-a acuzat pe europarlamentarul român Siegfried Mureşan că are simpatii personale în viaţa politică din Republica Moldova.

Monica Babuc a menţionat că declaraţiile lui Siegfried Muraşsn sunt opinii care îi aparţin şi vin în contradicţie cu ceea ce au spus oficialii europeni.

„Atunci când vine cu asemenea peziceri, are tot dreptul, dar ar trebui ca, în primul rând, să fie mai optimist şi, în al doilea rând, să fie mai documentat în această privinţă”, a spus Monica Babuc.

Democrata a menţionat că Siegfried Mureşan ar trebui să îşi dorească mai mult ca suportul financiar de 30 de milioane de Euro să ajungă în Republica Moldova.

„În calitatea dânsului, de co-preşedinte al Delegaţiei UE-R. Moldova, Siegfried Mureşan ar trebui să aibă o poziţie echidistantă faţă de actorii politici din Republica Moldova şi să contribuie mult mai mult la solidarizarea forţelor politice pro-europene din Republica Moldova şi la fortificarea parcursului european şi nu la scoaterea în evidenţă a simpatiilor personale din viaţa politică şi publică”, a declarat Monica Babuc.

Amintim că Siegfried Mureşan a declarat la TVR MOLDOVA că legea cu privire la ONG-uri este una dintre condiţionalităţile pentru mobilizarea celei de a doua tranşe din asistenţa macro-financiară din partea UE pentru R. Moldova, tocmai de aceea această lege trebuie votată.

 
Similare
RECOMANDĂRI