Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului,  vandalizat. Membrii unui partid politic din R. Moldova i-au pus mască de protecţie
Sursa foto:facebook.com/valentina geamana Vizualizari:

Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului, vandalizat. Membrii unui partid politic din R. Moldova i-au pus mască de protecţie

Membrii partidului politic Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, i-au pus mască de protecţie monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului. 

Membrii formaţiunii susţin că astfel au dorit să-şi exprime nemulţumirea faţă de politicile adoptate de către autorităţi pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

"Aceasta este o acţiune de sensibilizare deoarece trebuie să înţelegem că cel mai important ce este în R. Moldova este omul. Ştefan cel Mare este simbol naţional. De la începutul pandemiei au murit peste 2300 de oameni. Noi protestăm paşnic, aducând drept exemplu pe Ştefan cel Mare, care tot are nevoie de protecţie. Astăzi am protejat cea mai mare valoare a R. Moldova. Facem o atenţionare către Guvern deoarece au gestionat slab pandemia. Venim cu un set de măsuri entru a gestiona această situaţie", au spus membrii formaţiunii.

 

După ce au instalat masca pe monument, membrii PACE au mers la Guvern, unde au cerut demisia Guvernului Chicu. 

La scurt timp de la arborarea măştii de protecţie pe monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, masca a fost dată jos de către oamenii legii.

 
Similare
RECOMANDĂRI