Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului, vandalizat. Poliţia anunţă că a început o anchetă. Vinovaţii riscă sancţiuni

Mesaj de avertizare sau act de huliganism? Membrii unui partid politic au pus o mască sanitară pe statuia lui Ştefan Cel Mare din centrul Chişinăului. Ei au transmis şi un mesaj pe Internet prin care au criticat modul în care guvernul gestionează pandemia. Masca de pe chipul lui Ştefan a fost dată jos doar după ce a venit poliţia la faţa locului. Iniţiatorii acestei acţiuni riscă o amendă.

Pe statuia marelui voievod a fost pusă o mască cu sigla Partidului PACE. Liderul formaţiunii politice, fostul şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavacaliuc, a transmis şi imagini pe Internet cu mesajul - Protejăm cea mai mare valoare a ţării.  

"Ştefan Cel Mare este simbol Naţional, de la începutul pandemiei au murit 2300 de oameni câţi din ei aveau şansa să devină mari inventarori, mari cercetători. Condamnăm modul în care a fost gestionată pandemia. Incompenţa guvernării a adus Moldova la culmea infectării cu covid-19".

Poliţia şi Primăria Chişinău au fost sesizate, iar masca a fost data jos de pe statuia domnitorului. 

"Un act de vandalism, nu-i frumos, e monument naţional, sunt valori naţionali de care trebuie să ţin cont şi să le respectăm. Sincer e ceva urât, puteau să facă ceva ce e legat cu persoana de acum, cu aştia de la putere,  nu cu Ştefan cel Mare. E ceva şi amuzat şi din partea celor care au făcut. Dacă era să fi fost vandalizare ireparabilă dar aşa cred că e un gest care ridică dispoziţia la oameni".

Poliţiştii a început o anchetă şi îi va sancţiona pe cei vinovaţi. 
Similare
RECOMANDĂRI