Noul ministru de Externe: Vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova, el continuă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul ministru de Externe: Vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova, el continuă

Noul ministrul de Externe, Nicu Popescu, declară că misiunea lui la minister este de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană, iar vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova.

„Rolul meu ca ministru este să aduc R. Moldova în Uniunea Europeană, eu mă voi ocupa de acest lucru non-stop, zi şi noapte, împreună cu colegii de la ministrul de Externe. Republica Moldova este pe calea integrării în UE,” a declarat acesta după ceremonia de desemnare în calitate de ministru al Afacerilor Exterene în Guvernul Sandu. 

„Politica externă joacă un rol de primă importanţă pentru o ţară mică ca Republica Moldova, prioritatea mea este să scoatem ţăra din izolarea internaţională. Vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova şi în sensul acesta nu poate fi un deziderat sau o doleanţă, dacă vă uitaţi pe statistica comercială moajoritatea exportului revine Uniunii Europene, majoritatatea locurilor de muncă legate de export depind de relaţia noastră existentă cu UE şi în sensul acesta vectorul european continuă, scopul nostru este să îl accelerăm prin deblocarea relaţiei noastre cu partenerii externi.
 

Nicu Popescu, este directorul programului „Europa Extinsă” la Consiliul European pentru Relaţii Externe. Nicu Popescu predă la Institutul de Studii Politice din Paris. Anterior, a lucrat în calitate de consilier pe politică externă şi afacerile UE în cabinetul prim-ministrul Republicii Moldova (2010, 2012-2013).

De asemenea a activat în calitate de cercetător la Centrul pentru Studii Politice Europene din Bruxelles (2005-2007). Nicu Popescu a deţinut până în 2018 funcţia de analist principal al Institutului UE pentru Studii de Securitate. Popescu deţine un doctorat în Relaţii Internaţionale de la Universitatea Central Europeană din Budapesta, Ungaria.

VIDEO. Nicu Popescu, noul ministru de Externe, la Euronews: „Oligarhul refuză să plece de la putere”

Similare
RECOMANDĂRI