O secţie de terapie intensivă va fi deschisă la Institutul Mamei şi Copilului, unde vor fi internaţi copiii confirmaţi cu COVID
Vizualizari:

O secţie de terapie intensivă va fi deschisă la Institutul Mamei şi Copilului, unde vor fi internaţi copiii confirmaţi cu COVID

În rezultatul şedinţelor cu directorii instituţiilor medicale spitaliceşti pentru copii privind managementul cazurilor grave de infecţie în rândul copiilor, a fost luată decizia de a institui o secţie de terapie intensivă în cadrul Institutului Mamei şi Copilului care să interneze copiii confirmaţi cu infecţia COVID-19, forme grave sau cu prezenţa altor comorbidităţi. Urmează instituţia să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secţiei şi asigurarea cu tot necesarul de echipamente şi dispozitive medicale. Acest subiect a fost discutat astăzi în cadrul şedinţei Punctului Focal.

Totodată, a fost abordată problema consolidării secţiilor de terapie intensivă, la nivel naţional, în acest sens, în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia, 50 ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, “Răspuns de urgenţă la COVID-19”. Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituţiile unde există terapie intensivă.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că echipa ministerului este în permanentă comunicare cu instituţiile spitaliceşti şi asistenţa medicală primară şi oferă tot suportul în gestionarea cazurilor COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI