Octavian Ţîcu propune o majoritate parlamentară anti-Dodon pentru evitarea crizei
Vizualizari:

Octavian Ţîcu propune o majoritate parlamentară anti-Dodon pentru evitarea crizei

Igor Dodon trebuie înlăturat şi condamnat pentru corupţie şi trădare de patrie, iar odată cu el, este necesară şi debarcarea socialiştilor de la guvernare. Este opinia preşedintelui Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu. Acesta afirmă că în locul actualului Executiv trebuie să fie instaurat un Cabinet de miniştri tehnocrat, care să acceseze finanţarea României şi UE, relatează deschide.md.

Octavian Ţîcu a enumerat câteva soluţii pentru evitarea crizei politice, pandemice şi sociale.

„Este necesară crearea de urgenţă a unei majorităţi parlamentare antisocialiste, care să nu fie neapărat o alianţă sau o coaliţie de guvernare, ci să semneze un acord pentru realizarea a patru obiective: 1. Înlăturarea lui Igor Dodon şi condamnarea lui pentru acţiuni de corupţie şi de trădare de Patrie, odată cu debarcarea socialiştilor de la guvernare; 2. Instaurarea unui guvern tehnocrat, fără culoare şi afiliere politică, susţinut de majoritatea parlamentară anti-Dodon, care să acceseze de urgenţă ajutorul şi finanţarea României şi Uniunii Europene pentru scoaterea ţării din pandemie şi din criza economică; 3. Pregătirea şi organizarea unor alegeri prezidenţiale libere, corecte, democratice şi transparente, fără imixtiunea externă de la răsărit şi a maşinăriei roş-albastre; 4. Pregătirea şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că în actuala configuraţie, Parlamentul nu mai reprezintă votul exprimat de cetăţenii R. Moldova la 24 februarie 2019”, susţine Ţîcu.

În concluzie, acesta spune că, realizând aceste obiective, Parlamentul actual poate să plece, „lăsând măcar o urmă de demnitate şi caracter în analele şi manualele de istorie”.

Similare
RECOMANDĂRI