Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olesea Stamate răspunde lui Fadei Nagacevschi: Eliberarea lui Vlad Filat s-a produs în mandatul actualului Guvern

Într-o intervenţie la emisiunea „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, Olesea Stamate, ministru al Justiţiei în Guvernul Sandu, a declarat că decizia de eliberarea a lui Vlad Filat a fost pronunţată în mandatul actualului Guvern, iar fostul Executiv din care a făcut parte nu are nicio legătură cu decizia Judecătoriei Chişinău.

Olesea Stamate a precizat că nu a ştiut de demersul de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat, depus de administraţia Penitenciarului 13.

„Conform legii, asemenea demersuri sunt semnate de administraţia penitenciarului în care este deţinută persoana şi nu de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a spus Olesea Stamate.

Fostul ministru al Justiţiei a negat şi afirmaţiile lui Fadei Nagevschi, conform cărora s-ar fi întâlnit cu Vlad Filat într-o vizită efectuată la Penitenciarul 13.

„Domnul Filat se încadrează în aliniatul care prevede executarea a două treimi din pedeapsă. Ţinând cont că termenul lui a fost redus, în principiu, Vlad Filat ar fi ispăşit cele două treimi din pedeapsă”, a precizat Olesea Stamate.

Amintim că ântr-un briefing de presă, ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi a declarat că eliberarea din închisoare a lui Vlad Filat îi trezeşte suspiciuni.
Similare
RECOMANDĂRI